Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is het strafbaar wanneer een onderneming zijn goederen terugneemt wanneer diegene er voor weigert te betalen.

In dit geval wordt er bijvoorbeeld ergens een vloer gelegd. Vervolgens weigert de "klant" te betalen. Is het dan echt strafbaar wanneer de ondernemen zegt. Prima dan halen we hem er toch weer uit?!

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Wetgeving
711

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

De materialen zijn van eigenaar gewisseld toen de vloer werd gelegd. Dus betaald of niet, de klant ís eigenaar van de vloer. De leverancier is geen eigenaar meer van de vloer, maar heeft wel een vordering op de klant om voor de vloer te betalen. De vloer is niet een soort onderpand voor die vordering.

Dus nog afgezien van het inbreken, is het zonder toestemming eruit halen van de vloer ook nog diefstal en/of vernieling. En dat is inderdaad strafbaar.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Om de vloer terug te halen zul je toegang moeten hebben tot die ruimte. De "klant" zal je daar waarschijnlijk niet toelaten. Als je de vloer terug wilt halen, moet je dus inbreken, en dat is strafbaar.
(Lees meer...)
bamibal
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding